Bamserne er i gang med forårsrengøring

Ned i kælderen på Skagens Bamsemuseum er der gang i Den Store Oprydning. Mange dejlige ting kommer frem i lyset igen.
For eksempel, se denne hylde med fine gamle Struer-bjørne.

Bamsefabrikken i Struer var Danmarks første producent af bamser. Den blev startet i 1933 af ægteparret Hunderup. Modellen for deres bamser var inspireret af tyske bamser. Indtil krigen var der fuld gang i produktionen, men med restriktionerne måtte man ty til forhenværende materialer som plyskåber og velour. Endelig i efteråret 1949 kunne man igen købe plys fra England og udsigterne tegnede lyse, men så døde faderen og moderen måtte knokle for at overleve med sine tre skolesøgende børn. Efter at have holdt 25 års jubilæum solgte Elisabeth Hunderup fabrikken i november 1958.

Struer-bjørne er ret svære at finde. Men her, måske, findes en bamse som trænger til nyt kærligt hjem. Vil du se eller gerne vide mere om disse gamle bamser, kontakt Jonna Thyggesen, direkte, på tlf: +45 40 18 71 73.

Vinterferie – kreativt sjov på Bamsemuseet

Der var hygge og travlhed blandt bamserne på Skagens Bamsemuseum i vinterferien. Små borde og skamler var stillet op, materialer og værktøj sat frem, og en Bamseven var til stede for at hjælpe børnene at skabe bamse-sager.

Papir Japansk bamse på karton, klip/lim.
Julia fik lavet et vellykket, sød bamse billede/kort.
Bamse lavet fra rørperler på plader, samt polymer-ler bamser.

Modtag nyhedsbrev fra Bamserne

Vidste du at Bamsemuseets Venner har et nyhedsbrev? Her kan du læse om bamseaktiviteter, arrangementer på Bamsemuseet og Iscafeen i Skagen. Derudover kan du læse om alle de gode ting bamserne og deres venner udretter. I denne måneds nyhedsbrev kan du bl.a. læse om en nyhed i Bamsemuseets butik.

Bamseven Lotte Linnet har nemlig designet en helt unik bamse påklædningsdukke med tøj. Bamsen er inspireret af Bamsemuseets Lykkebjørn som bliver solgt til fordel for kræftramte børn på Skejby Sygehus. Lykkebjørn har allerede udrettet store ting, han har kunnet invitere de indlagte børn til Skagen, på picnic tur, til sommerfester med Cirkus og pølsevogn samt julefester. Af sådan en lille bjørn at være har Lykkebjørn udrettet meget.

Hvis du kunne tænke dig at følge med i bamsernes arbejde, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet HER.

Kunne du tænke dig at være med i bamsernes arbejde kan du tilmelde dig ved at sende en mail til Bamsemuseetogvenner@gmail.com med navn, e-mail adresse og telefon nr. Du kan læse mere om Bamsemuseets Venner, priser mm. HER.

Bamserne på Julemarked i Ålbæk

Fredag, Lørdag og Søndag 16-18. november og 23-25. november, samt 30. november-2. december, 7-9. december, og 14-16. december, glæde bamserne sig til at deltage på Julemarked, ved Gl. Aalbæk Kro, i Ålbæk.  Julemarked er åben kl. 11-20.

På Bamsemuseets udstilling, “Bamsernes jul”, kan man købe forskellige bamser, bamsetilbehør, ting med bamsemotiver, små trækvogne og stole til bamser og dukker. Honningbomber fra Christiansfeld og honning.

I dag indtog Jonna og Lene en af de 13 julehytter og begyndte at pakke ud og stille op.

Næste dag (fredag d. 16. november) er Julemarked åben …

Bamser og håndlavet bamse- og juleting …

… juleklip…

… Julehoningkager fra Christiansfeld…

…Julehytten står klar til besøgende.

Efterårsferien på Skagens Bamsemuseum

Panda siger – kom på besøg på Skagens Bamsemuseum i uge 42.  Vi holder  åbent alle dage, så du kan komme på uhyyyyyygeligt besøg i hele din efterårsferie. Vi har pyntet op i rigtig halloween stil og byder på sjove aktiviteter for både store og små.
Onsdag d. 17. kreativ værksted – kl.11-12.30 og igen kl. 13.30-: lav bamse eller panda  figurer fra rørperler eller en søde lille ler bamse.

Pinseaktivitet i Skagen

Maj har indtil videre vist sig fra sin allerbedste side og derfor vil Bamserne i Skagen gerne inviterer til udendørs aktivitet i Skagen by og omegn.

‘Bamsen der tabte sit hjerte til Skagen’ er lavet af Liz Hempel Jørgensen som en vaske ægte familieaktivitet. Der skal bruges ren power til at løse de forskellige opgaver og alle kan hjælpe til, både store som små.

Henover Pinsen kan i, ved henvendelse i Bamsemuseet, få udleveret et bevis for at have fundet bamsens hjerte samt modtage en lille præmie.

Vi glæder os til at se jer på Skagen Bamsemuseum.

Her kan du downloade historien om Bamsen der tabte sit hjerte til Skagen. For det bedste resultat skal dokumentet printes som dupleks med indbinding på den korte led.