Jul på Skagens Bamsemuseet

Det var så hyggelig at være med til åbningen af Bamsemuseets låge,  ved Skagens levende julekalender d. 10. december.

Englene kommer til Bamsemuseet.

Se flere fotos her Levende julekalender – Bamsemuseet

Bamsemuseets store Bamse var i rigtig god form – og optrådte som assistant til Klovnen Alando!

Store Bamse var med til at byd velkommen og optræde …

Vi nød også frokost på den hyggelige lille café, og der var mange fine ideer til Julegaver i Butikken.

Her kunne vi også købe Julegaver som støtter op om børn med kræft, Skejby sygehus.  Klik her: Skagens Bamsemuseum Butik og rul ned til STAKKELS BAMSE SERIERNE – Notesbøger, tegneblokke og blyanter med Stakkels bamse motif.

Denne gang, valgte vi en notesbog til Oldemor og blyanter til børnenes julekalender derhjemme.

(Se OGSÅ Blog inlæg Stakkels Bamse notesbog – en unik gave)

Teddy og venner ønsker jer GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR

Vintersysler – sy din egen bamse

I Skagens Bamsemuseums butik, kan du købe et sykit – til din egen håndsyet bamse. Butikken har et udvalg af sysætter og tilbehør fra firmaet Orange Plys. Det var måske også en julegave idé!

Sysættet indeholder mønster, syvejledning, mohairstof, filt til poter, papled, glasøjne, snudegarn og øjenmonteringstråd til bamsen. Pris eksempler: Agnes (17cm) 115 kr, Mia (19.5m) 130 kr, og Meta (27cm) 225 kr.

Monchhichi – Chicaboo – Bølle

Bamsemuseet har fået ny beboere. Vivi og Freddy har venligt udlånt museet deres Bølle bamser. Bølle eller Bimse bamsen – Monchhichi som de faktisk hedder – var en klassiker i børneværelserne op igennem 70- og 80erne.

Monchhichi, er en Japanske plysdyr fra Sekquichi Corporation, født i 1974.  Siden dengang har der været uenighed om hvorvidt den lille abe var en dukke eller bamse, men kære det er de.

Den klassiske Monchhichi har en lille sut, der kan tages i munden. Tidligere suttede de små aber på deres tommelfinger, men da man i 80erne anbefalede, at børn ikke længere skulle sutte på tommelfinger, blev dette ændret til en sut.

Bamserne køler af i museets baggård

Solen skinner og det er meget varmt. Så er det dejligt at køle af i skyggen, med en is eller noget at drikke. I Bamsemuseets baggård, er borde og stole stillet frem. I må gerne tage jeres egen forfriskning. Alternativt,  besøg Iscaféen ved siden af, og bliv fristet af Skagens bedste is.

Franske bamser på bamsemuseet

I dagens anledning her vises Jean de France og ven. To typiske franske bamser, som er altid stærkt individuelle i forhold til andre landes. Jean har aldrig haft hår på, men måttet klare sig med sin lyserød bomuldshud og en stor lighed med Grisling. Sandsynligvis fra fabrikken Emil Thiennot. Den lille er af nylonplys. Begge fra 50erne.

Forår i haven

Seedlings – Teddy Bear sunflower

Den lille Skagens bamse og sin ven, den lille bulldog, har sået solsikke frø i små potter og nu er de spiret frem. Planterne er stadig små, fortæller bamsen, men til sommer bliver de store flotte blomster. Se, her er et billede af blomsterne fra sidste år. Blomsterne hedder Teddy Bear. Kan du se hvorfor?

Sunflower Teddy Bear

God Påske

Bamserne er klar til dit besøg i Påsken – prøv deres ægjagt! Se indlæg under. Og se de nye billeder fra butikken – med de sødeste nyheder.

Bukowski ænder

Påskeferie

En hyggelig opgave for børnene – find 6 bamser i Bamsemuseet som har fået et påskeæg.

Den lille Skagens Bamse har påskeæg til hans venner.

Seks bamser, i hver deres montre, har fået et påskeæg fra deres ven, den lille Skagens bamse.

Børnene får et svar-ark sammen med deres entré billet.

Der skrives på papiret numrene på montrerne, hvor bamsen har gemt æggene og det afleveres til skranken i butikken. Ved de rigtige svar, får børnene tilbudt en påskegodbid.

Jagten varer fra mandag d. 10. april til mandag d. 17. april.

Bamserne begynder at tænker på Påske

Påske lørdag, kl. 16.30, d. 15. april, står Jens-Christian Wandt og Knud-Erik Thrane, for sange og fortællinger (samt kaffe og kringler), på Bamsemuseet. Køb billet på Bamsemuseet (100 kr.) og sikre dig en plads. Entréen går til kræftramte børn på Skejby Sygehus.  Se bamsemuseets facebook:

Anden og de søde små kyllinger mm findes i butikken.

Bukowski Duck, 98 kr. Kylling, 40 kr.