Eventyret om en bamse

Bamsen tænker med hjertet, hvad tænker du med?

Bjørn Nørgaard, som var og stadig er formand for Foreningen for Bamsemuseets Venner, havde skabt Lykkebjørnen –bamsen der tænker med hjertet. Denne bamse indsamlede 50.000 kr, som Bjørn Nørgaard gerne selv ville overrække til børnene på Skejby Sygehus, da han samtidig ville præsentere en tegning til en skulptur, som skulle stå på Skejby Sygehus til videre indsamling.

Lykkebamsen - Litografi Bjørn Nørgaards tegning af Lykkebjørnen

Lille Elias, som var alvorligt kræftsyg, påtog sig opgaven at modtage pengegaven og mødet mellem de to blev både historisk og rørende. Da Elias stod overfor den store kunstner, gav han højlydt udtryk for sin utilfredshed: ”Du ligner jo overhovedet ikke en ’Bjørn’” og tegningen kunne han slet ikke lide.

Bjørn Nørgaard satte sig på hug overfor Elias og forklarede ham om tegningen. ”Jeg har taget hjertet ud og nu sidder det i bjørnens hoved, fordi en bjørn tænker med hjertet.” Det forstod Elias godt og de blev enige om at Bjørn Nørgaard skulle lave skulpturen efter denne tegning, dog med lidt ændringer. – I dette øjeblik blev Lykkebjørnen skabt på ARoS.

bamsemuseets-fasade-6

Bjørnen der tænker med hjertet byder i dag alle gæster på Skagen Bamsemuseum velkommen.

Bamsens små opgaver

Sidenhen har bamsen haft en masse små opgaver i Skejby

Her og nu glæder

Mange børn er isoleret på afdelingen og eftersom at bamsen ikke kan inviterer dem med i biografen har den i stedet sørget for film, fjernsyn og computere, så der rigtig kan hygges. Men de ny

Familieudflugter

Glæder i hverdag, hvor vi laver en udflugt for hele familien, da det er vigtigt at samle hele familien også de raske børn, som ofte bliver skyggebørn i disse svære situationer. Vi har tidligere kunnet samle støtte ind til udflugter, f.eks. lejet vandrehjemmet i Skagen. Vi er nødsaget til at leje hele vandrehjemmet så der ikke er andre gæster pga. Smittefare. I Skagen har vi taget Sandormen ud til Grenen, besøgt museer, legeplads, spist pizza, is, slik og haft underholdning, sang og leget om aftenen – så hele familien har kunnet hygge sig sammen og aller vigtigst, når børnene kom i seng; forældresnak over et glas vin, hvor de kan få vendt den smerte og angst de alle bærer rundt på.

Sådan et arrangement koster 25.000 kr. selv med hjælp fra mange frivillige hænder.

Fest og sjov

Bamserne er altid frisk på fest og sjov i gaden når de er på besøg. Fastelavn er årets første fest. Et sådan arrangement med tønde, slik, fastelavnsboller og underholdning vil koste omkring 8.000 kr. Herefter ser vi frem mod påske, hvor der skal deles påskeæg ud til børn, ansatte og frivillige. Sommerfesten er for nyligt vendt tilbage efter en pause, her optræder Cirkus Krone hvert år og sidste år havde vi også besøg af Muddi og Salami drengene. Derudover blev der spist is og hotdogs fra en rigtig pølsebod og is-butik. Snart er der også vinterferie, hvor familierne samles til hygge og måske nybagte boller med hjælp fra de frivillige i Skejby og julen er jo glædernes fest, så vi har mange arrangementer, som vi kan bruge penge til.

Budgettet er stort tænkt i hjertet, men ydmygheden og taknemmeligheden overfor ethvert beløb er drivkraften i alle ”Bamser, som tænker med hjertet”.

Skejby Sommerfest

For mere information og ikke mindst muligheden for at hjælpe kan du læse mere på Foreningen for Bamsemuseet Venner

 

 

Gem

Gem