Aprils Bamseven – Bjørn Nørgaard

Billedhugger Bjørn Nørgaard

Bjørn Nørgaard med en forgyldt Stakkels Bamse

Det hele startede med dannelsen af Foreningen for Bamsemuseets Venner. Der skulle laves en bestyrelse og Bamsemuseets formand, Else Marie Bukdahl sagde: “jeg kender en Bjørn, som kan blive vores formand” og hvor er vi heldige at Bjørn var med på ideen. Sammen med Bjørn Nørgaard har vi samlet ind til utallige gode formål, vi har kunnet hjælpe med udsmykning af omgivelserne for de alvorligt syge børn, økonomisk assistance til alternativ behandling, værelses adoptioner og så mange gode oplevelser for alvorligt syge børn og deres familier at vi slet ikke har tal på dem. Bjørn Nørgaard er en handlekraftig formand for Foreningen for Bamsemuseets Venner og vi er taknemmelige for alt det arbejde, tid, tanker og engagement som han lægger i sit hverv som formand.

Hvis du har besøgt Skagen Bamsemuseums har du helt sikkert også set Bjørn Nørgaards værker; Bjørnen der tænker med hjertet samt Stakkels Bamse.

Bjørnen der tænker med hjertet modtager jer ved Bamsemuseets hovedindgang og blev præsenteret ved et fantastisk arrangement i August 2013, hvor Else Marie Bukdahl kunne afsløre den flotte Bjørn der tænker med hjertet. Senere er Bjørnen der tænker med hjertet blevet lavet som smykke og pin i guld, sølv og oxyderet sølv af Guldsmed Johan Veje. Smykker og pins kan købes i Bamsemuseets butik eller ved henvendelse til museet.

Stakkels Bamse er for få år siden lavet i en mindre variant og forgyldt. Stakkels Bamse blev præsenteret på ARoS kunstmuseum i Århus af Kirsten Salling. I samarbejde med Viking er motiv af Stakkels Bamse blevet produceret som tegneblok, blyanter, pensel markere og notesbøger, disse kan købes i Bamsemuseets butik eller ved henvendelse på bamsemuseetogvenner@gmail.com. Vi sender gerne og salg af disse varer støtter Bamsemuseets Venners arbejde for kræftsyge børn.

Følg med på facebook i hele April måned for at lære meget mere om månedens bamse.