Julis bamseven – Else Marie Bukdahl

Dr. phil. Else Marie Bukdahl

Juli måneds bamseven er Bamsemuseets formand Else Marie Bukdahl. Hun har været med Bamsemuseet og dets virke helt fra begyndelsen, da hun gennem mange år har været nær ven af Bamsemuseets ejer Jonna Thygesen.

Else Marie Bukdahl er om nogen en forgangskvinde. Hun har gået forrest i kampen for kunsten, for kunstakademiet og for at sprede glæden for kunsten både til Danmark og ud i alle verdenshjørner. Hun er et bekendtskab, som vi er mere end stolte af og hvert år bringer hun glæde og visdom når hun gæster Bamsemuseet sommeren igennem, i forbindelse med diverse arrangementer, heriblandt Verdensballetten, fødselsdag og bestyrelsesmøder. I den forbindelse har vi gerne en kartoffelmad klar, det er nemlig hendes favorit på Iscafeens smørrebrødsseddel.

Udover at være formand for Bamsemuseet er Else Marie Bukdahl også næstformand for Foreningen for Bamsemuseets venner. Som beskrevet i April måned, var det netop hende, som udså Bjørn Nørgaard til at blive formand for Foreningen.

Else Maries kunstner hjerte har bragt uendeligt mange smukke værker til Skagen, både på visit i form af udstillinger, men også for bestandigt som bl.a. Bjørnen der tænker med hjertet og Tong Wangs, Thinking Panda. Dertil kommer også vores evigt populære plakat af Tai-Chi panda, også af Tong Wang. Blandt andre kunstnere kan også nævnes Marit Benthe Norheim, Claus Ørntoft, Lars Physant og Pontus Kjertmann, som bl.a. har udstillet bjørne i Iscafeens vinduer.

De gode oplevelser med Else Marie Bukdahl og Skagen Bamsemuseum er mange og du kan glæde dig til at læse mere på vores facebook side i løbet af Juli måned.