November måneds bamseven -Lotte Linnet

Kunstner og dekoratør Lotte Linnet

Månedens Bamseven har siden før Bamsemuseets begyndelse har været en del af Bamsernes omgangskreds. Da Bamsemuseet i sin tid tog sine første skridt på deres lange rejse, var Lotte Linnet med på sidelinjen til brainstorming og ide-sparing. Dette fortæller hun også selv i sit brev til Bamserne. Hun er iderig og gavmild med sit gode humør, dertil er hun gået aktivt ind i Bamsernes arbejde for alvorligt syge børn og deres familier bl.a. igennem salg af værker mm., derfor er Lotte Linnet månedens Bamseven.

Brev fra en bamseven

Som formanden for Bamsemuseets Venner, Bjørn Nørgaard udtrykker: ”Bamser tænker med hjertet ”-og det er der efterhånden rigtig mange der gør, forrest i rækken af de der tænker med hjertet er stifteren af Skagen Bamsemuseum Jonna Thygesen.

Jonnas samling af bamser som blev til Skagen Bamsemuseum, Skandinaviens første
Bamsemuseum, der åbnede for 22 år siden i Skagen. Jeg var med fra starten og der kom dygtige og kreative folk til og efter flere år stod museet færdig til åbning i 1998, præcis 90 år efter Skagen Museum blev grundlagt i 1908. Jeg malede bamser der kom på gulvtæppet i entreen og malerier af gamle bamser bl.a. en Teddy bamse eller teddytøjdyr opkaldt efter den amerikanske præsident Theodore Roosevelt, hvis kælenavn var Teddy og Alfonzo, en sjælden rød Steiff bamse fra 1908. Alfonzo, som blev givet i julegave til den russiske prinsesse Xenia.

Jeg malede åbningsplakaten, en rigtig sød Steiff-dukke/bamsepige, den eneste dukke der er på museet. Hun flyttede ind med sin kuffert og en lille bamse. Hun står i dag i en montre på museet sammen med en skøn gammel Steiff- Magasin du Nord bamse.

Da museet åbnede anede ingen hvordan museet ville udvikle sig til det, som det er i dag. I dag er der både Bamsemuseum, Bamsevenner, Bjørnebande, en Skagens Bamse og meget mere, alle med den fornemmeste opgave at indsamle midler til AUH’s afdeling for kræftsyge børn, i daglig tale Skejby Sygehus og til Trygfondens Familiehus, også i Skejby. Midler der kan bruges til at gøre livet lettere for de specielt syge børn og deres familier.

Det er en glæde for mig, at jeg kan bidrage med billeder, som bliver solgt til dette formål. Skagen Bamsen med flag om skulderen, tegnet og malet til 20-års jubilæet. Skagen Bamsen, nu også som en påklædningsbamse, lige til at klippe ud og lege med.
Jeg beundrer det personale der arbejder på afdelingen og i Familiehuset i Skejby, både ansatte og frivillige. Jeg ville aldrig kunne gøre det de kan, så jeg bidrager gerne fremover med det jeg kan, at tegne og male flere billeder af bamser til dette fantastiske formål.

Vi glæder os til en måned med Lotte Linnet. Følg med på Facebook, hvor du i november måned vil kunne læse meget mere om Månedens bamseven og hendes værker, samt få et tegnetip, eller to.