Events & Nyheder 2020

Bamserne står klar til en frisk sæson i 2020. Vi glæder os til at byde nye og gamle gæster velkommen samt at finde nye hjem til alle vores skønne bamser i Bamsemuseets butik. På glædeligt gensyn i Skagen Bamsemuseum.

Månedens Bamseven

I 2020 vil vi hver måned introducere jer for en af vores skønne Bamsevenner. Bamsemuseet og Foreningen har uendeligt mange skønne venner som hver især sætter deres præg på bamserne og deres virke. Vores bamsevenner sørger for at sprede budskabet om bamsernes gode arbejde og de hjælper os med stort og småt.

Bjørn Nørgaard

I denne måned har vi valgt at introducere jer for vores gode ven Bjørn Nørgaard. Vi har valgt ham i netop denne måned fordi han har skabt Bjørnen der tænker med hjertet og netop nu, hvor hele verden er ramt af den forfærdelige Corona-virus må vi alle også huske at tænke med hjertet.

Det hele startede med dannelsen af Foreningen for Bamsemuseets Venner. Der skulle laves en bestyrelse og Bamsemuseets formand, Else Marie Bukdahl sagde: “jeg kender en Bjørn, som kan blive vores formand” og hvor er vi heldige at Bjørn var med på ideen. Sammen med Bjørn Nørgaard har vi samlet ind til utallige gode formål, vi har kunnet hjælpe med udsmykning af omgivelserne for de alvorligt syge børn, økonomisk assistance til alternativ behandling, værelses adoptioner og så mange gode oplevelser for alvorligt syge børn og deres familier at vi slet ikke har tal på dem. Bjørn Nørgaard er en handlekraftig formand for Foreningen for Bamsemuseets Venner og vi er taknemmelige for alt det arbejde, tid, tanker og engagement som han lægger i sit hverv som formand.

Klik ind på vores facebookside for at følge med månedens Bamseven

Aflyst! Påskesalon på Iscafeen i Skagen Aflyst!

Lørdag d. 11. april 2020 kl. 16:00

Billetten.dk tager kontakt til alle jer som allerede har købt billetter, så i kan få dem refunderet.                            På forhånd tak for jeres forståelse.

Vores påskesalon er altid populær og i år sælges billetterne til fordel for Familiehuset i Skejby. Vi garanterer en hyggelig eftermiddag med skønt selskab, kaffe, te og ikke mindst Birgits hjemmebagte kringle. Operasanger, Jens-Christian Wandt leder os ud i fællessang med tekster, digte, tanker og ord som passer til dagen mellen langfredag og påskedag og i har jer et fantastisk stemningsfuldt program i vente.

Fernisering af Finn’s Pension på Bamsemuseet

Tirsdag d. 11. + 18. februar kl. 15:00

Fri entré i forbindelse med ferniseringen.

Fernisering af skuespiller Finn Bredahl Jørgensens montre på Skagens Bamsemuseum. Efterfølgende vil Finn være vært med oplæsning af H.C. Andersens, En historie fra Klitterne, samt historier fra sit eget liv.

Der vil blive solgt kaffe og kage til arrangementet, doneret af Iscafeen og alle penge går til Foreningen for Bamsemuseets Venner. Du kan læse mere om deres arbejde her.

Bamserne er på Instagram

Du kan nu også følge bamserne på Instagram. Her kan du bl.a. også se et udpluk af de forskellige skønne gæster vi har på Bamsemuseet. Lad os se dine minder fra Bamsemuseet og brug #Skagensbamsemuseum når du lægger dine billeder på Instagram.

En ny beboer på Skagen Bamsemuseum

September 2018

EU-kommisær Margrethe Vestager kunne i forbindelse med sit besøg i Aalborg Kultur og Kongres center overdrager den strikkede elefant Danoy til Jonna Thygesen. Danoy er navngivet efter hans tilblivelse i både Danmark og Bruxelles, hvor Margrethe Vestager har hhv. bopæl og kontor.

I forbindelse med overdragelsen kunne Jonna fortælle om Bamsemuseets store arbejde med kræftramte børn og deres familier, både på afd. BU1 og i Familiehuset Skejby. Margrethe Vestager viste stort engagement herfor og om Danoys nye naboer og deres bedrifter udtalte hun begejstret “bamsernes fællesskab er meget forskellige, der er ikke to der ens, men fælles for alle bamser er at de er glade og tænker med hjertet”.

NYHEDER I BAMSEMUSEETS BUTIK

Sølv eller guld Lykkebjørn smykker (Bjørn Nørgaard). 2500 kr går til afd. kræftsyge børn på Skejby sygehus.
Professionelle tegneblokke med Stakkels bamse motiv, fine blyanter fra Viking, samt den smukke notesbog i guld med Stakkels bamse motiv. Se under Butik for flere oplysninger.