Events & Nyheder 2020

Bamserne står klar til en frisk sæson i 2020. Vi glæder os til at byde nye og gamle gæster velkommen samt at finde nye hjem til alle vores skønne bamser i Bamsemuseets butik. På glædeligt gensyn i Skagen Bamsemuseum.

Påskesalon på Iscafeen i Skagen

Lørdag d. 11. april 2020 kl. 16:00

Pris: 160 kr. -billetter kan købes på Billetten.dk

Vores påskesalon er altid populær og i år sælges billetterne til fordel for Familiehuset i Skejby. Vi garanterer en hyggelig eftermiddag med skønt selskab, kaffe, te og ikke mindst Birgits hjemmebagte kringle. Operasanger, Jens-Christian Wandt leder os ud i fællessang med tekster, digte, tanker og ord som passer til dagen mellen langfredag og påskedag og i har jer et fantastisk stemningsfuldt program i vente.

Månedens Bamseven

I 2020 vil vi hver måned introducere jer for en af vores skønne Bamsevenner. Bamsemuseet og Foreningen har uendeligt mange skønne venner som hver især sætter deres præg på bamserne og deres virke. Vores bamsevenner sørger for at sprede budskabet om bamsernes gode arbejde og de hjælper os med stort og småt.

Lars Ravn

Fredag d. 21. februar kunne Iscafeen åbne dørene for en poetisk aften med Lars Ravn og hans hustru Fan Mei. Aftenen var arrangeret af Torben Stæhr, som er en god ven af parret.

Faktisk har Lars Ravn længe haft en tilknytning til Bamsemuseet, da vi har haft hans kunstværker udstillet. I dag kan du finde de tre kaniner af Lars Ravn i Iscafeen. De blev købt hos Hans med de røde seler, på Skagen Odde Naturcenter og har siden fundet sig til rette mellem bamser og gode venner på Iscafeen. Derudover deler vi også en forbindelse gennem Bamsemuseets Venners næstformand, Else Marie Bukdahl. Hun er intet mindre end begejstret for Lars Ravns værker og har været med til at introducere Lars’ kaniner til bamsernes univers i Skagen.

Vi glæder os til en måned med Lars Ravn, som i kan følge på vores facebookside. Her vil vi løbende lægge billeder og opslag op om månedens Bamseven.

Poetisk aften på Iscafeen

Fredag d. 21 februar kl. 19:30

Poetri i Skagen

Fernisering af Finn’s Pension på Bamsemuseet

Tirsdag d. 11. + 18. februar kl. 15:00

Fri entré i forbindelse med ferniseringen.

Fernisering af skuespiller Finn Bredahl Jørgensens montre på Skagens Bamsemuseum. Efterfølgende vil Finn være vært med oplæsning af H.C. Andersens, En historie fra Klitterne, samt historier fra sit eget liv.

Der vil blive solgt kaffe og kage til arrangementet, doneret af Iscafeen og alle penge går til Foreningen for Bamsemuseets Venner. Du kan læse mere om deres arbejde her.

Bamserne er på Instagram

Du kan nu også følge bamserne på Instagram. Her kan du bl.a. også se et udpluk af de forskellige skønne gæster vi har på Bamsemuseet. Lad os se dine minder fra Bamsemuseet og brug #Skagensbamsemuseum når du lægger dine billeder på Instagram.

Verdensdamen Else Marie Bukdahl i Skagen Bio

5. oktober 2019 kl. 17:30

Pris: 200 kr. -billetter kan købes på SkagenBio

Verdensdamen

Velgørenhedsarrangement i samarbejde med SkagenBio og Kulturhus Kappelborg. Filmens hovedperson Else Marie Bukdahl, samt Kunstner Bjørn Nørgaard vil selv være til stede og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.
Al indtægt går ubeskåret til Bamsemuseets venner som fordeler pengene til kræftramte børn.

En ny beboer på Skagen Bamsemuseum

September 2018

EU-kommisær Margrethe Vestager kunne i forbindelse med sit besøg i Aalborg Kultur og Kongres center overdrager den strikkede elefant Danoy til Jonna Thygesen. Danoy er navngivet efter hans tilblivelse i både Danmark og Bruxelles, hvor Margrethe Vestager har hhv. bopæl og kontor.

I forbindelse med overdragelsen kunne Jonna fortælle om Bamsemuseets store arbejde med kræftramte børn og deres familier, både på afd. BU1 og i Familiehuset Skejby. Margrethe Vestager viste stort engagement herfor og om Danoys nye naboer og deres bedrifter udtalte hun begejstret “bamsernes fællesskab er meget forskellige, der er ikke to der ens, men fælles for alle bamser er at de er glade og tænker med hjertet”.

NYHEDER I BAMSEMUSEETS BUTIK

Sølv eller guld Lykkebjørn smykker (Bjørn Nørgaard). 2500 kr går til afd. kræftsyge børn på Skejby sygehus.
Professionelle tegneblokke med Stakkels bamse motiv, fine blyanter fra Viking, samt den smukke notesbog i guld med Stakkels bamse motiv. Se under Butik for flere oplysninger.