Bamse dyrker “Teddy Bear” blomster i haven

Hvert forår Bamse sår solsikkefrø, der vokse til de bliver blomster der ligner – bamser – men lige nu er blomsterne små og det er først om nogle uger de bliver stor.

Bamse har sået solsikkefrø. Bamse passe på de små planter – til sommer bliver de til solsikker, der hedder “Teddy Bear”.

Bamserne er i gang med forårsrengøring

Nede i kælderen på Skagens Bamsemuseum er der gang i Den Store Oprydning. Mange dejlige ting kommer frem i lyset igen.
For eksempel, se denne hylde med fine gamle Holstebro-bamser.


Bamsefabrikken i Holstebro (1945-61) var en af to af bamser-producenter i Danmark (den anden var Struer bjørne). Holstebro-bamser er kendetegnet ved puklen på ryggen, spids snude og stof potter.
Her, i Bamsemuseets kælder, findes måske en bamse som trænger til nyt kærligt hjem. Vil du se, eller gerne vide mere, om disse gamle bamser, kontakt Jonna Thygesen, direkte, på tlf: +45 40 18 71 73.

Vinterferie – kreativt sjov på Bamsemuseet

Der var hygge og travlhed blandt bamserne på Skagens Bamsemuseum i vinterferien. Små borde og skamler var stillet op, materialer og værktøj sat frem, og en Bamseven var til stede for at hjælpe børnene at skabe bamse-sager.

Papir Japansk bamse på karton, klip/lim.
Julia fik lavet et vellykket, sød bamse billede/kort.
Bamse lavet fra rørperler på plader, samt polymer-ler bamser.

Modtag nyhedsbrev fra Bamserne

Vidste du at Bamsemuseets Venner har et nyhedsbrev? Her kan du læse om bamseaktiviteter, arrangementer på Bamsemuseet og Iscafeen i Skagen. Derudover kan du læse om alle de gode ting bamserne og deres venner udretter. I denne måneds nyhedsbrev kan du bl.a. læse om en nyhed i Bamsemuseets butik.

Bamseven Lotte Linnet har nemlig designet en helt unik bamse påklædningsdukke med tøj. Bamsen er inspireret af Bamsemuseets Lykkebjørn som bliver solgt til fordel for kræftramte børn på Skejby Sygehus. Lykkebjørn har allerede udrettet store ting, han har kunnet invitere de indlagte børn til Skagen, på picnic tur, til sommerfester med Cirkus og pølsevogn samt julefester. Af sådan en lille bjørn at være har Lykkebjørn udrettet meget.

Hvis du kunne tænke dig at følge med i bamsernes arbejde, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet HER.

Kunne du tænke dig at være med i bamsernes arbejde kan du tilmelde dig ved at sende en mail til Bamsemuseetogvenner@gmail.com med navn, e-mail adresse og telefon nr. Du kan læse mere om Bamsemuseets Venner, priser mm. HER.

Bamserne på Julemarked i Ålbæk

Fredag, Lørdag og Søndag 16-18. november og 23-25. november, samt 30. november-2. december, 7-9. december, og 14-16. december, glæde bamserne sig til at deltage på Julemarked, ved Gl. Aalbæk Kro, i Ålbæk.  Julemarked er åben kl. 11-20.

På Bamsemuseets udstilling, “Bamsernes jul”, kan man købe forskellige bamser, bamsetilbehør, ting med bamsemotiver, små trækvogne og stole til bamser og dukker. Honningbomber fra Christiansfeld og honning.

I dag indtog Jonna og Lene en af de 13 julehytter og begyndte at pakke ud og stille op.

Næste dag (fredag d. 16. november) er Julemarked åben …

Bamser og håndlavet bamse- og juleting …

… juleklip…

… Julehoningkager fra Christiansfeld…

…Julehytten står klar til besøgende.

Efterårsferien på Skagens Bamsemuseum

Panda siger – kom på besøg på Skagens Bamsemuseum i uge 42.  Vi holder  åbent alle dage, så du kan komme på uhyyyyyygeligt besøg i hele din efterårsferie. Vi har pyntet op i rigtig halloween stil og byder på sjove aktiviteter for både store og små.
Onsdag d. 17. kreativ værksted – kl.11-12.30 og igen kl. 13.30-: lav bamse eller panda  figurer fra rørperler eller en søde lille ler bamse.